Courgette broccoli soep

Geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel je portie groenten binnen krijgen? Dit soepje is snel en makkelijk! (Afbak) stokbroodje met wat boter of olie er bij met peper en zout en je bent klaar! Koken voor minder kan ook, dan laat je de broccoli er uit, maar je kan de soep natuurlijk ook heel goed invriezen!

(4-5 personen)

courgettes
1 stronk broccoli
uien
3 tenen knoflook

Zelf halen of thuis vinden

1,5/2L water
Zout & peper
Olie
2 bouillonblokjes (ik gebruik vaak kip, maar groenten kan natuurlijk ook prima!)

  1. Snij de uien in halve ringen en de courgettes kwart-plakken. Dit hoeft niet te precies, aan het eind gaat de staafmixer nog door de soep.
  2. Bak de uien aan in de pan met een scheutje olie. Als ze een beetje gebruind zijn voeg je de gesneden courget toe. Deze ook even aanbakken. Op dit moment wat peper en zout toevoegen.
  3. Tijdens het aanbakken snij je de roosjes van de broccoli. Voeg deze toe als de courget wat geslonken en aangebakken is.
  4. Als laatste voeg je de knoflooktenen toe. Deze kneus je en kan je daarna heel laten. Alles nog even laten bakken om alle smaken vrij te laten komen.
  5. Als alles aangebakken is zorg je dat het vuur hoog staat. Klaar om de pan af te blussen! Voeg 1,5/2 liter water toe. Zorg dat de groenten onder staan. Voeg nu ook de bouillonblokjes toe.
  6. Zet het vuur lager zodat het de soep net aan kookt. Laat het geheel 20 minuten tot een half uurtje trekken.
  7. Nu hoef je alleen de staafmixer nog maar door de soep te halen of alles in de blender te gieten en je bent klaar! Peper & zout naar smaak toevoegen.

Als je een afbakstokbroodje bij de soep hebt kan je die tijdens het trekken van de soep in de oven doen. Left-overs kan je zoals gezegd invriezen of de volgende dag lekker mee lunchen!